5% discount + free delivery for any 3
10% discount + free delivery for 4, 5 or 6
15% discount + free delivery for 7 or more

Over Miokoo

kathleen peers founder miokoo

Period-proof lingerie on a mission

Miokoo's Mission Back in 2019, founder & CEO Kathleen Peers set out to find the world’s best alternative to single-use pads; period-proof lingerie without compromises, so we can all say goodbye to the hassle and stress of disposable products, and choose period underwear with peace of mind.

And here it is; stylish lingerie that is healthy for the users, the makers, and the planet.

Miokoo’s verhaal

De echte prijs van fast fashion

Kathleen kiest al jaren resoluut voor ethische mode. En ze weet heel goed waarom: het is hoog tijd voor verandering! In de huidige fast fashion industrie belanden kledingstukken na enkele keren dragen al in de vuilnisbak. De gebruikte materialen in deze kleding zijn vaak moeilijk of helemaal niet te recycleren. Het verven en chemisch behandelen van textiel heeft niet alleen een zware impact op de makers en het milieu, maar ook op de gezondheid van de drager. Om nog maar te zwijgen van de arbeidsomstandigheden waarin fast fashion wordt gemaakt …

Rana Plaza: de eye-opener

De echte eye-opener voor Kathleen (en vele anderen) was de instorting van het Rana Plaza gebouw in 2013. In deze fabriek in Bangladesh werden kledingcollecties voor grote merken geproduceerd. De ochtend van de ramp waren er al scheuren in het gebouw te zien, maar de werknemers werden toch naar binnen gedwongen. Anders zouden ze hun loon verliezen. Later die ochtend stortte het gebouw in met 1134 doden en 2500 gewonden als gevolg. Daarmee is het nog steeds één van de dodelijkste rampen in de geschiedenis van de textielindustrie.

Dit moet anders

Het is moeilijk om één oorzaak of schuldige van de Rana Plaza ramp aan te duiden. Maar modemerken die leveranciers en producenten steeds minder willen betalen in hun honger voor winst, liggen ongetwijfeld mee aan de basis van dit drama. Het is een trieste samenkomst van misstanden in een sector waarin werknemers - meestal vrouwen - nauwelijks rechten en bescherming hebben. Dit moet anders!   

Tijd voor revolutie

In de nasleep van de Rana Plaza ramp werd Fashion Revolution opgericht. Deze wereldwijde organisatie strijdt voor een mode-industrie die mens en planeet boven winst stelt. Ook Kathleen was diep geshockeerd door de ramp en wilde iets doen. Ze woonde toen in Singapore en ging daar als vrijwilligster aan de slag bij Fashion Revolution. Tegelijkertijd deed ze op eigen houtje onderzoek naar de ecologische en menselijke impact van verschillende modemerken. Hieruit leerde dat de fashion industrie nog een lange weg te gaan heeft. Maar het bevestigde ook dat we als ‘kleine consument’ wel degelijk macht hebben: met onze kledingkeuzes!

Gedaan met wegwerpgedoe

In diezelfde periode was Kathleen ook op zoek naar een alternatief voor wegwerpmaandverband, inlegkruisjes en tampons. Haar huid werd er niet gelukkig van en ze had genoeg van al het gedoe, gesleur en gestress voor accidentjes. Toen ze in 2015 de eerste keer een menstruatieonderbroekje uitprobeerde, was ze meteen verkocht. Dit was dé oplossing! Maar dat wauw-gevoel verdween al snel toen ze ontdekte hoe het slipje werd gemaakt.

Geboren in Singapore

“Geen compromissen", dacht ze, “ik wil menstruatieondergoed dat écht goed is: voor mezelf, voor de makers en voor de planeet.” Toen ze dat niet kon vinden, is Kathleen er gewoon zelf mee gestart. Zo werd het idee voor miokoo geboren. Kathleen nam met haar concept ook deel aan een wedstrijd voor duurzame en innovatieve start-ups in Singapore. Mét succes, want miokoo werd één van de tien winnaars.

Ontworpen in België

Eind 2019 verhuisde Kathleen met haar gezin terug naar België. Hier vond ze de Europese partners om project miokoo mee waar te maken. De uitgebreide textielexpertise en hoge standaarden op vlak van arbeidsvoorwaarden in Europa waren daarbij ijzersterke troeven. Sinds maart 2021 zijn miokoo menstruatieslips verkrijgbaar in heel continentaal Europa. Met miokoo kiest Kathleen bewust voor tijdloze, minimalistische designs waar klanten jarenlang plezier van hebben. Alle modellen zijn beschikbaar in 8 maten (XS tot XXL). Want elke vrouw verdient het om te stralen in haar miokoo! 

Stem voor een mooiere wereld

Met je aankoop bij miokoo stem je mee voor een mooiere (mode)wereld. Een wereld zonder armoede, met eerlijke lonen, gelijke kansen en respect voor de planeet. Ja, een miokoo slipje is duurder dan een pakje maandverband. Dit komt doordat we onze producenten een hoger loon betalen en kiezen voor kwalitatieve, duurzame stoffen. Maar dit verschil heb jij in 12 maanden al terugverdiend. Wetende dat je miokoo meer dan 3 jaar meer gaat, is dit dus eigenlijk goedkoper. Bovendien red je jaarlijks nog eens 1 kg aan wegwerpproducten van de afvalberg. Dat is menstruatieondergoed zonder compromissen. Dat is miokoo.

The journey up to now

2017 #whomademyclothes a campaign by Fashion Revolution

2019 workshop circular design

2019 workshop supply chain management 

2020 final prototype

2020 packaging design

2021 getting ready for launch

2021 fight single-use

2022 opening our zero-waste loft the beating heart of miokoo

miokoo high tech

Sub Title

Blog Heading

Sub Title

Blog Heading